Tevékenységeink

Ácsmunka

Munkáink során vállaljuk hagyományos tetőszerkezetek készítését, fedését, bádogozását, szigetelését, továbbá teraszok, pergolák, előtetők, kocsibeállók készítését.

Tetők, ereszek karbantartása

Sok esetben tapasztaljuk, hogy a karbantartási feladatok elvégzése elmarad, elfelejtődik! A tetőn összegyűlnek a lehullott falevelek, a különböző feldobált hulladékok, madártetemek,gyerekjátékok. A tetőösszefolyókból kieshetnek a lombfogó kosarak, így azok eldugulnak, a felgyülemlett szennyeződésektől a csapadékvíz nem jut le a tetőről. A fent maradt víz, megfagyva jelentős károkat okozhat a legtökéletesebben elkészített szigeteléseken is.

A fent említett problémák elkerülése érdekben cégünk kiegészítő szolgáltatásként egy olyan komplex karbantartási csomagot ajánl ügyfelei részére, amelyben garantáljuk a karbantartás szakszerű és kellő figyelemmel történő elvégzését, annak érdekében, hogy a tetőfelület,ereszcsatorna folyamatosan megfeleljen az üzemeltetési előírásoknak.

A szerződés keretében évente egy vagy két alkalommal karbantartási bejárást végzünk, melynek során a következő feladatokat látjuk el:

  • a tető teljes felületének a letakarítása, az összegyűlt szemét elszállítása,
  • a szigetelt felület teljes körű átvizsgálása,
  • attika szegélyezések átvizsgálása, rögzítések stabilitásának ellenőrzése,
  • a szükséges kiegészítő munkák, idegen tárgyak feldobásából, esetleges munkavégzésekkel okozott sérülések javítása,
  • az épülethez tartózó csapadékvíz elvezető ereszcsatorna tisztítása, a lefolyók átvizsgálása.

Födémszigetelés

A családi házak fűtése mindenkire egyre nagyobb terheket ró. Azt viszont kevesen tudják, hogy a megvásárolt hőből mennyi marad a lakásban és mennyi az, amivel a padlásunkat próbáljuk fűteni?!

Leszögezhetjük, hogy az esetek nagy többségében a födémen keletkezik a legnagyobb hőveszteség.

Az 1970-es, 1980-as években hőszigetelés nélkül épült családi házak, lakások problémáira részben megoldást nyújtanak az 1990-es években elterjedt hőszigetelési rendszerek; de arra kevesen gondolnak, hogy ezeknél az épületeknél a mennyezet szinte ugyanakkora felületet jelent, mint a falak összesen. Ráadásul a hőről köztudott, hogy felfelé száll – amennyiben nem álljuk útját egy jó szigeteléssel, könnyedén szert tehetünk egy padlófűtéses padlásra – ami a mai energiaárakat tekintve luxusnak mondható.

Ezen a problémán többféle anyaggal, többféle képpen tudunk segíteni.

Ne bízza kontárokra födéme-padlása hőszigetelését!

 

TETŐFELÚJÍTÁS EGYSZERŰEN

Ma Magyarországon több mint százmillió négyzetméter tető van palával fedve. A sok évtizede felhelyezett tetőfedés kifárad és bemohásodik, majd először csak néhány pala törik el, melynek következtében a tető átengedi a csapadékot, és komoly károk keletkezhetnek otthonában. Amikor javítani próbáljuk a sérült palákat, és ezért a tetőre merészkedünk, akkor még több elöregedett pala sérülhet meg.

Sajnos nem jobb a helyzet az elöregedett zsindely tetőkkel sem, melyek bár hidegebb éghajlaton rendkívül népszerűek, de hazánkban a több napsütés következtében nagyobb a hőmérséklet-ingadozás, ezért hőtáguláskor a zsindelyfedés könnyen elmozdulhat, felpúposodhat, felszakadhat, komoly szerkezeti károkat okozva ezáltal. Az elöregedett palatetőkkel szemben itt az a különbség, hogy a zsindelyek esetében nem 30-40 éves cserére szoruló tetőkről beszélünk, hanem sok esetben mindössze 8-10 évesekről.

Jó hír viszont, hogy mi ismerjük a megoldást! Egy tetőfelújítás remek lehetőség, hogy otthona megjelenését szebbé varázsolja, hogy véget vegyen a beázások okozta aggódásnak és hogy ingatlanának értékét növelje. Bármilyen tetőfedő anyagot is válasszon, egy tetőfelújítás meglehetősen költséges vállalkozás, ezért érdemes hosszú távú megoldásban gondolkodni. Ha jól választ, akkor mind az Ön, mind pedig a családja élete egyszerűbbé, biztonságossabbá válhat – nem kell tovább aggódnia a beázás, a folyamatos karbantartás, vagy a szélsőséges időjárás miatt.

Ezzel a résszel a legjobb döntés meghozatalában szeretnénk Önnek segítséget nyújtani, hiszen ez a választása évtizedekre, vagy ki tudja, talán egy egész életre szól…

Bontás nélküli csere

Magyarországon költséghatékonysága miatt egyre elterjedtebb a palatetők bontás nélküli felújítása, amikor is a régi pala fölé helyezik fel az új tetőszerkezetet. Ez az egyik legolcsóbb eljárás, hiszen megspórolható a régi tető bontási költsége, és egyben  ESZTÉTIKUS is. Fontos hogy ebben az esetben szakember segítségével győződjünk meg róla, hogy házuk tetőszerkezete elég erős ahhoz, hogy elbírja a régi héjazatra kerülő új tetőt.

Ez esetben a KÖNNYŰSZERKEZETŰ Gerard vagy Metrotile tetőcsalád kiváló megoldás, hiszen nem nehezedik majd akkora súly a házra, mint a hagyományos cseréptetők esetében, így a házszerkezet elbírja a régi és új tetőfedés együttes súlyát. A tetőfelújítás ráadásul bármilyen időjárási viszonyok között – akár hóban, fagyban vagy szélben – könnyedén elvégezhető.

Ha bontani kell

Ha a tetőszerkezete olyan rossz állapotban van, hogy csak a teljes csere lehet a megoldás, akkor is a Gerardés Metrolile tetőcsalád a jó választás az Ön számára. Nem mindegy ugyanis, hogy a tetőszerkezet megerősítéséhez milyen mennyiségű faanyagot kell felhasználni, illetve hogy mennyi idő alatt kerül fel a helyére az új tető.

Bár a tetőhéjazat elbontása során szem előtt kell tartanunk, hogy az elbontott azbeszttartalmú régi elemeket szakszerűen, A TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN kell elhelyeznünk, ugyanakkor így egy életre megszabadulunk az egészségre is káros, kifáradt fedőanyagoktól. A Gerard tetőcsalád KÖNNYŰ SÚLYÁNAK köszönhetően a ház tetőgerendái is kevesebb megerősítést igényelnek majd, és az évtizedek óta álló falakra heted akkora súly nehezedik majd, mint egy hagyományos cseréptető esetében.

A Gerard tetőcsalád sokkal gyorsabban felhelyezhető, mint a hagyományos cserepek, így nem marad otthona hosszú napokra fedetlenül. Ha palatetőjét egy minőségi, esztétikus, könnyű és gyorsan felhelyezhető tetőhéjazatra kívánja cserélni, akkor a Gerard tetőcsalád lesz az Ön számára az ideális megoldás!